Kategoriler

Teklif Sepetim

Teklif sepetiniz boş

HepsiProjeksiyon

Kurumsal

Bilgiler

Sıkça Sorulan Sorular

  • Sorularınız ve Cevaplar
  • 1080i Nedir ?
    1080i, bir video çerçevesinin iki alanda iletildiği ATSC yüksek çözünürlüklü 1920 x 1080 geçmeli video formatıdır. İlk alan görüntünün tek satırlarını, ikinci alan ise çift satırlarını içerir. Her alan saniyenin 1/60'ında bir güncellenir ve saniyede 30 kare video elde edilir.
  • 1080p Nedir ?
    1080p, tam bir video karesinin saniyede 60 veya 24 kare hızında iletildiği ATSC yüksek çözünürlüklü 1920 x 1080 aşamalı tarama video formatıdır.
  • 16:9 Nedir ?
    Birimlerin boyutu ne olursa olsun, 16 birim x 9 birim olan bir HDTV sinyalinin en boy oranı. Film ticaretinde en boy oranları bire göre tanımlanır; bu, bu en boy oranının 16/9 veya 1,78:1 olarak tanımlandığı anlamına gelir.
  • 3D'ye Hazır Ne demek ?
    3D'ye Hazır bir projektör, NVIDIA'nın 3D Vision sistemi veya çeşitli eğitim yazılım paketlerinden biri aracılığıyla bir bilgisayardan gelen 120 Hz kare sıralı 3D sinyalini kabul edebilir. Bu projektörler, 3D Blu-ray oynatıcılarda ve set üstü kutularda kullanılan HDMI 1.4 3D spesifikasyonuyla uyumlu değildir. Bu 3D türüne ayrıca PC 3D Ready adını veriyoruz .
  • 3LCD Nedir ?
    Görüntülerin LCD veya sıvı kristal ekran yoluyla yansıtılması için ortak 3 renkli sistem. Projeksiyon lambasından gelen beyaz ışığın RGB bileşenlerini ayırmak için dikroik aynalar kullanır. Her renk, içinden geçen renkli ışığın yaklaşık miktarını kontrol eden ayrı LCD panellere beslenir. Her LCD'den gelen ışık, mercekten çıkıp ekrana çıkmadan önce dikroik bir prizma kullanılarak yeniden birleştirilir.
  • 480i Nedir ?
    480i, bir video çerçevesinin iki alanda iletildiği ATSC Standart Tanımlı Televizyon (SDTV) 720 x 480 veya 640 x 480 geçmeli video formatıdır. İlk alan görüntünün tek satırlarını, ikinci alan ise çift satırlarını içerir. Her alan saniyenin 1/60'ında bir güncellenir ve saniyede 30 kare video elde edilir.
  • 480p Nedir ?
    480p, ATSC Gelişmiş Tanımlı Televizyon (EDTV) 720 x 480 aşamalı taramalı video formatıdır; burada tam bir video karesi saniyede 30 veya 24 kare hızında sunulur. 480p aynı zamanda 854 x 480 piksel, 16:9 geniş ekrandan oluşan bir görüntü formatını da ifade eder.
  • 720p Nedir ?
    720p, tam bir video karesinin saniyede 60, 30 veya 24 kare hızında iletildiği bir ATSC yüksek çözünürlüklü 1280 x 720 aşamalı tarama video formatıdır.
  • 802.11a Ne demek ?
    Maksimum 54 Mbps veri aktarım hızıyla 5 GHz frekans aralığında (5,725 GHz ila 5,850 GHz) çalışan kablosuz ağlara yönelik bir IEEE spesifikasyonu. 5 GHz frekans bandı 2,4 GHz frekansı kadar kalabalık değildir çünkü 802.11a spesifikasyonu 802.11b'den daha fazla radyo kanalı sunar. Bu ek kanallar radyo ve mikrodalga parazitlerinin önlenmesine yardımcı olabilir.
  • 802.11b Ne demek ?
    2,4 GHz frekans aralığında (2,4 GHz ila 2,4835 GHz) çalışan ve 11 Mbps'ye kadar aktarım sağlayan uluslararası kablosuz ağ standardı. Bu çok yaygın olarak kullanılan bir frekanstır. Mikrodalga fırınlar, kablosuz telefonlar, tıbbi ve bilimsel ekipmanların yanı sıra Bluetooth cihazlarının tümü 2,4 GHz frekans bandında çalışır.
  • 802.11g Ne demek ?
    Daha önceki 802.11b standardı gibi, 2,4 GHz frekans aralığında (2,4 GHz ila 2,4835 GHz) çalışır ancak 54 Mbps'ye kadar verim sağlar. 802.11b veri hızlarındaki 802.11b cihazlarıyla uyumludur. Diğer birçok cihaz, parazit riskinin daha yüksek olduğu 2,4 GHz aralığında çalışır. Bu, veri akışını olumsuz yönde etkileyebilir.
  • 8VSB Nedir ?
    8 seviyeli Körelmiş Yan Bant. DTV'nin MPEG 2 aktarım akışlarını 19,2 Mbs hızında taşımak için geliştirilen Genlik Ayarlı (AM) yayın sistemi. Günümüzde normal bir kanalın kullandığı aynı 6MHz bant genişliğini kullanır, ancak daha verimlidir.
  • AC-3
    Adaptive transform Coder 3, Dolby Digital'in bit akışı tanımıdır. Duyamayacağınız ses verilerini düşürmek için algısal kodlamayı kullanan değişken, kayıplı bir ses sıkıştırma yöntemi. Belirli bir sistemde belirli bir kaydın en iyi şekilde nasıl oynatılacağına ilişkin meta verilerle birlikte 1'den 5.1'e kadar ses parçası sunmak için kullanılabilir. ' . 1' iz, 120 Hz ile sınırlı bir düşük frekanslı efekt (LFE) izidir. Meta veriler, aşağı karıştırma, dinamik aralık ve seviye normalleştirmeye ilişkin kontrol bilgilerinin yanı sıra sanatçı, telif hakkı vb. gibi bilgi verileri de sunabilir. Uygun ATSC tanımı şu anda A/52A'dır. 32KHz, 44,1KHz ve 48KHz'de örneklenen sesi 32Kbps ila 640Kbps veri akışlarına kodlar. Sıkıştırma kalitesine göre ortalama 12:1 oranında değişir.
  • Aktif Matris
    1980'lerin sonlarından 1990'ların başlarına kadar üretilen dizüstü bilgisayarlarda, kameralarda ve LCD projeksiyon panellerinde kullanılan yaygın bir LCD türü. Bunun bir diğer adı da ince film transistördür (TFT). Tipik bir aktif matris TFT ekran, üç ana rengin tümünü kontrol eden tek bir LCD cam panelidir. TFT ekranlar, hızlı tepki süreleri ve görüntü gölgelenmesi olmadan tam hareketli video ve animasyonları görüntüleme yetenekleriyle dikkat çekiyor.
  • AES/EBU
    Ses Mühendisliği Topluluğu/Avrupa Yayın Birliği. Dijital ses göndermek için kullanılan üç pinli XLR tipi konnektör.
  • AGC
    Otomatik Kazanç Kontrolü. Gelen video düzeylerini makul düzeylere ayarlayan, genellikle VCR'lere yönelik bir özellik. Video kopya koruma rutinleri, bu bileşeni, gelen videonun çok 'sıcak' olduğunu düşünerek kandırır ve bu da videonun aşırı derecede soluk olmasına, bazen hiçbir şey göremeyeceğiniz noktaya gelmesine neden olur.
  • Analog Giriş nedir ?
    Korumasız analog çıkışı dijitalleştirerek kopya korumalı dijital içeriğin yüksek kaliteli kopyalarını oluşturma potansiyeli için kullanılan bir film endüstrisi terimi. Dijital akışlar şifreleme kullanılarak kopyalanmaya karşı korunabilirken analog sinyaller korunamaz.
  • Anamorfik
    Bir görüntüyü farklı bir doğal en boy oranına sahip bir formata veya formattan optik veya dijital olarak gererek veya sıkıştırarak en boy oranlarını değiştirmeye yönelik bir teknik. Film stüdyoları bu tekniği ilk geniş ekran filmleri standart 35 mm filme yerleştirmek için kullandı ve ardından görüntüyü orijinal olarak çekildiği geniş ekran formatında yeniden oluşturmak için anamorfik bir lens kullandı.
  • Anamorfik Lens
    Anamorfik bir mercek, karşılıklı dik yarıçaplar boyunca farklı optik büyütmeye sahip bir mercektir. Bu, yansıtılan görüntünün yatay ve dikey boyutları için farklı büyütme oranları kullanılarak, 4:3 gibi bir en boy oranına sahip bir kaynak görüntüyü 16:9 gibi farklı bir en boy oranına yansıtma yeteneği sağlar.
  • Anamorfik Hazır
    İsteğe bağlı bir anamorfik lens kullanarak anamorfik projeksiyonu destekleyen bir projektör.
  • ANSI ne demek ?
    Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü. ANSI lümenleri gibi çeşitli gönüllü fikir birliği standartlarını koordine eden ve yöneten özel bir kuruluş. İlk ANSI standardı, 1919'da Amerikan Mühendislik Standartları Komitesi olarak adlandırıldığında boru diş açmaya yönelikti.
  • ANSI Kontrastı
    Kontrast beyaz ve siyah arasındaki orandır. Kontrast oranı ne kadar büyük olursa, projektörün ince renk ayrıntılarını gösterme ve yabancı oda ışığını tolere etme yeteneği de o kadar artar. Projeksiyon endüstrisi tarafından kullanılan iki yöntem vardır: 1) Tam Açık/Kapalı kontrast, tamamen beyaz bir görüntünün (tam açık) ışık çıkışı ile tamamen siyah (tam kapalı) bir görüntünün ışık çıkışının oranını ölçer. 2) ANSI kontrastı, değişen 16 siyah beyaz dikdörtgenden oluşan bir desenle ölçülür. ANSI kontrast oranını belirlemek için beyaz dikdörtgenlerin ortalama ışık çıkışı siyah dikdörtgenlerin ortalama ışık çıkışına bölünür . Projektörlerin kontrast oranını karşılaştırırken aynı kontrast türünü karşılaştırdığınızdan emin olun. Tam Açık/Kapalı kontrast , aynı projektör için her zaman ANSI kontrastından daha büyük bir sayı olacaktır .
  • ANSI Lümen ne demek ?
    ANSI lümen, bir projektörün genel parlaklığının bir ölçümüdür. Yansıtılan görüntünün merkezi köşelerden daha parlak olduğundan ANSI lümenleri görüntü parlaklığının en doğru temsilidir. ANSI lümenleri, bir metrekarelik görüntünün 9 eşit dikdörtgene bölünmesi, her dikdörtgenin ortasındaki lüksün (veya parlaklığın) ölçülmesi ve bu dokuz noktanın ortalamasının alınmasıyla hesaplanır.
  • Diyafram
    İçeri giren ışık miktarını kontrol eden bir cihaz.
  • Diyafram Düzeltme
    Görüntü öğelerinin sonlu boyutları veya monitörün nokta aralığı nedeniyle ayrıntı keskinliğinde meydana gelen kaybın telafisi.
  • Diyafram Izgarası
    Işınların ilgili renk fosforlarına çarpmasını sağlamak için CRT'deki elektron tabancalarını maskeleyen bir dizi dikey kablo. Genellikle monitörde görülebilen aralık için bir veya iki yatay stabilizasyon teli kullanılır. Bu tekniği kullanan monitörler genellikle gölge maskeli benzerlerinden daha düzdür. Bu tekniğin orijinal olarak patenti Sony tarafından alınmış ve Trinitron adı altında pazarlanmıştır, ancak bu adın süresi dolmuştur.
  • En Boy Oranı
    Görüntü genişliğinin görüntü yüksekliğine oranı. Standart televizyon 4:3 veya 1.33:1'dir. Panavision veya Cinemascope 2.35:1'dir ve 1.85:1 de oldukça yaygındır. Geniş ekranlar yüksekliğin 1,78:1 veya 16:9 katıdır. Örneğin, 40 inç yüksekliğinde bir görüntü istiyorsanız en az 40*1,78 inç genişliğinde veya 71 inç boyutunda bir ekrana ihtiyacınız vardır. Diğer nispeten yaygın en boy oranları 3:2, 4:3 ve 5:4'tür.
  • ATRC
    Gelişmiş Televizyon Araştırma Konsorsiyumu. RCA, Sarnoff Labs, Philips ve NBC'den oluşan bir endüstri grubu, dijital HDTV teknolojilerini geliştirmek için 1990 yılında bir araya geldi. Sarnoff, hataları azaltmanın bir yolu olan, halihazırda kullanılan MPEG 2 bit akışı için taşıma katmanını tasarladı ve Philips, mevcut ATSC standardı için HDTV kod çözücülerini tasarladı.
  • ATSC
    Gelişmiş Televizyon Sistemleri Komitesi. 1982 yılında kurulan bu uluslararası komite, karasal dijital televizyon için gönüllü standartlar geliştiriyor. Standartlarına uyan ülkeler arasında Kanada, Arjantin, Meksika, Güney Kore ve ABD yer almaktadır. ATSC Dijital TV Standartları arasında HDTV, SDTV, veri yayını, çok kanallı surround ses ve etkileşimli televizyon bulunmaktadır.
  • Otomatik denge ne anlama geliyor ?
    Resmin beyaz ve siyah alanlarındaki renk dengesindeki hataları tespit eden ve düzeltme için gerektiğinde hem kırmızı hem de mavi sinyallerin beyaz ve siyah seviyelerini otomatik olarak ayarlayan bir sistem.
  • AVİ ne demek ?
    Ses/Video Arası. Windows için Video (VfW) dosya formatı. Videoyu oynatmak için bir codec bileşeniyle birlikte kullanılır. Format, video ve sesin birbirine göre nasıl depolanacağını belirler ancak codec tarafından işlenen, kullanılan belirli sıkıştırma şemasını belirlemez.
  • Bant genişliği ne demek ?
    Bir frekans bandının alt ve üst limitleri arasındaki fark olarak ifade edilen saniyedeki devir sayısı (Hertz); ayrıca bir frekans bandının genişliği. Pratik olarak bant genişliği, belirli bir bağlantıdan birim zaman başına geçebilen veri miktarıdır.
  • Kara Tahta Modu Nedir ?
    Kara tahta modu, projektörün boyalı duvardaki kara tahta gibi ekran yüzeyinin rengini algılamasına ve doğru renk üretimini optimize etmek için çıkışını otomatik olarak ayarlamasına olanak tanıyan bir projektör özelliğidir.
  • Renk Ayrımı ne analam gelir ?
    Ekrandaki parlak nesnelerin kenarlarında gökkuşağı gibi görünen görüntü anormalliği. Tek çipli DLP projektörler veya bazı LCoS RPTV'ler gibi sıralı renk sistemlerinin, ekran nesnelerinin hızlı hareketi veya izleyicinin bakışı nedeniyle ekranın farklı konumlarındaki renk bilgilerini güncellediği gökkuşağı efekti olarak da adlandırılır. Örneğin, beyaz bir nesnenin kırmızı bileşeni, bir nesne hızlı bir şekilde hareket ettiğinde, renkler sırayla görüntülendiğinden ekranda maviden farklı bir konumda görünecektir. Bu aynı zamanda bakışınızı ekran üzerinde bir noktadan diğerine hareket ettirmek gibi hızlı göreceli hareketlerde de meydana gelir. En çok parlak nesnelerde fark edilir.
  • Sıkıştırılmış Çözünürlük nedir ?
    Çoğu projektör ve ekran, video cihazının doğal (gerçek) çözünürlüğünden daha yüksek çözünürlüklü görüntüleri otomatik olarak kabul eder. Ortaya çıkan görüntü, çeşitli ölçeklendirme algoritmaları kullanılarak video cihazının doğal çözünürlüğüne uyacak şekilde ölçeklendirilir. Tüm video aygıtları aynı sıkıştırma algoritmalarını kullanmaz; bu nedenle sıkıştırmanın kalitesi değişebilir. Dijital bir cihazdaki sıkıştırmanın doğası, bazı görüntü içeriğinin kaybolduğu anlamına gelir.
  • Kontrast Oranı
    Beyaz ve siyah arasındaki oran. Kontrast oranı ne kadar büyük olursa, bir video cihazının ince renk ayrıntılarını gösterme ve ortamdaki oda ışığını tolere etme yeteneği o kadar artar. Kullanılan iki endüstri yöntemi vardır: 1) Tam Açık/Kapalı kontrast, tamamen beyaz bir görüntünün (tam açık) ışık çıkışı ile tamamen siyah (tam kapalı) bir görüntünün ışık çıkışının oranını ölçer. 2) ANSI kontrastı, değişen 16 siyah beyaz dikdörtgenden oluşan bir desenle ölçülür. ANSI kontrast oranını belirlemek için beyaz dikdörtgenlerden gelen ortalama ışık çıkışı siyah dikdörtgenlerin ortalama ışık çıkışına bölünür . Video cihazlarının kontrast oranını karşılaştırırken aynı kontrast türünü karşılaştırdığınızdan emin olun. Tam Açık/Kapalı kontrastı , aynı video cihazı için her zaman ANSI kontrastından daha büyük bir sayı olacaktır .
  • dB ne demek ?
    dB veya desibel göreceli ses yüksekliğinin bir ölçüsüdür. 0 dB işitme eşiğidir. 60 dB normal konuşmaya eşdeğerdir. 120 ila 140 dB, matkap veya silahla vurulma gibi acının eşiğidir. 10 db'lik değişiklik ses şiddetini iki katına çıkaracaktır.
  • Diyagonal nedir ?
    Bir ekranın veya düz panelin köşegeni Pisagor teoremi kullanılarak hesaplanabilir: genişliğin karesi, yüksekliğin karesi, bunları toplayıp karekökü almak. 100" diyagonal 16:9 ekran 49" yükseklik x 87" genişlik ölçülerindedir; 100" diyagonal 4:3 ekran 60" yükseklik x 80" genişlik ölçülerindedir.
  • DisplayPort'u nedir ?
    DisplayPort, VESA tarafından geliştirilen bir dijital ekran arayüzüdür. Arayüz öncelikle bir video kaynağını bilgisayar monitörü gibi bir görüntüleme cihazına bağlamak için kullanılır, ancak aynı zamanda ses, USB ve diğer veri türlerini iletmek için de kullanılabilir. Displayport, ses ve videoyu aynı anda iletmek için kullanılabilir. DisplayPort sinyali DVI veya HDMI ile doğrudan uyumlu değildir ancak sinyal seviyelerini ayarlamak ve konektör stilini dönüştürmek için pasif adaptörler kullanılabilir.
  • DMD nedir ?
    Dijital Mikro Ayna Cihazı. Texas Instruments DLP projeksiyon sistemlerinde kullanılan gerçek görüntüleme çipinin adı.
  • Dolby Dijital
    DVD'lerde, ATSC ve DBS yayınlarında 5.1 kanala kadar ses ileten kayıplı bir sıkıştırma sistemi. AC-3 olarak da adlandırılır. Bkz. AC-3.
  • DTS ne anlama gelir ?
    Dijital Sinema Sistemleri. DVD'lerde ve D-VHS gibi diğer kaynaklarda kullanılan çok kanallı sesi kodlamanın alternatif bir yöntemi. Dolby'nin daha yaygın AC3 sistemine kıyasla daha az sıkıştırma ve tartışmasız daha iyi kalite sunar.
  • Çift Lambalı projeksiyon nedir ?
    Çift Lambalı projektörde, bir lambanın diğer lambaya otomatik yedek olarak görev yaptığı veya belirli aralıklarla geçiş yapacak şekilde önceden programlandığı iki lamba bulunur. Bu tip lamba sisteminin faydası, kullanım sırasında lamba arızası olasılığını önemli ölçüde azaltmasıdır.
  • DVI giriş nedir ?
    Dijital Görsel Arayüz. DVI, projektörler, düz ekranlar ve kişisel bilgisayarlar gibi dijital cihazlar arasındaki dijital arayüzü tanımlayan bir standarttır. DVI'yı destekleyen cihazlar için, analoga dönüşümü ortadan kaldıran ve böylece kusursuz bir görüntü sağlayan dijitalden dijitale bir bağlantı yapılabilir.
  • Fiber optik kablo ne işe yarar ?
    Sinyalleri elektrik enerjisi yerine ışık darbeleri olarak gönderir. Cam veya plastikten yapılmış olan bu kablolar elektromanyetik girişimden etkilenmez.
  • Odak uzaklığı nedir ?
    Bir merceğin yüzeyinden odak noktasına olan mesafe.
  • Tam Açık/Kapalı Kontrast ne demek ?
    Kontrast beyaz ve siyah arasındaki orandır. Kontrast oranı ne kadar büyük olursa, projektörün veya düz panelin ince renk ayrıntılarını gösterme ve yabancı oda ışığını tolere etme yeteneği de o kadar artar. Kullanılan iki yöntem vardır: 1) Tam Açık/Kapalı kontrast, tamamen beyaz bir görüntünün (tam açık) ışık çıkışı ile tamamen siyah (tam kapalı) bir görüntünün ışık çıkışının oranını ölçer. 2) ANSI kontrastı, değişen 16 siyah beyaz dikdörtgenden oluşan bir desenle ölçülür. ANSI kontrast oranını belirlemek için beyaz dikdörtgenlerin ortalama ışık çıkışı siyah dikdörtgenlerin ortalama ışık çıkışına bölünür . Kontrast oranını karşılaştırırken aynı kontrast türünü karşılaştırdığınızdan emin olun. Belirli bir ürün için Tam Açık/Kapalı kontrastı her zaman ANSI kontrastından daha büyük bir sayı olacaktır .
  • HDBaseT girişi nedir ?
    HDBaseT, ultra yüksek çözünürlüklü video ve ses, Ethernet, kontroller, USB ve 100 W'a kadar gücün tek bir kablo üzerinden 100 metreye kadar iletimi için uluslararası bir standarttır. HDBaseT, performans ve yüksek kaliteden ödün vermeden kablo karmaşasını ortadan kaldırır. Konektör genellikle bir RJ48 8 pinli Ethernet jakıdır.
  • HDMI nedir ?
    HDMI (Yüksek Tanımlı Multimedya Arayüzü), set üstü kutu, DVD oynatıcı, A/V alıcısı gibi ses/video kaynaklarını ve dijital projektör veya dijital gibi video monitörlerini destekleyen, sıkıştırılmamış, tamamen dijital bir ses/video arayüzüdür. televizyon (DTV). HDMI, DVI 1.0 spesifikasyonuyla geriye dönük olarak uyumludur ve HDCP'yi destekler. HDMI, tek bir kablo üzerinde standart, gelişmiş veya yüksek tanımlı videonun yanı sıra çok kanallı dijital sesi ve etkileşimli kontrolleri destekler. Tüm ATSC (Gelişmiş Televizyon Sistemleri Komitesi) HDTV standartlarını iletir ve 8 kanallı dijital sesi destekler. HDMI kullanan ilk ürün 2003 yılında piyasaya sürüldü.
  • HDR nedir ?
    Yüksek çözünürlüklü televizyon. Önceki standartlardan daha yüksek çözünürlük formatını belirten genel terim. Şu anda, 480p sinyalinden daha yüksek olan her şeyi ifade eder. En yaygın formatlar 720p, 1080i ve 1080p'dir.
  • HDTV özellikli ne demek ?
    720p veya 1080i veya daha yüksek çözünürlükleri destekleyen ve özel bir antenden HD sinyallerinin yayından alınması için yerleşik bir HDTV alıcısına sahip bir televizyon. Kablolu ve uydu HDTV programlarını görüntülemek için bir kablolu set üstü kutu veya uydu alıcısı gereklidir.
  • HDTV'ye hazır ne anlama gelir ?
    720p veya 1080i veya daha yüksek çözünürlükleri destekleyen ve özel bir antenden HD sinyallerinin yayından alınması için yerleşik bir HDTV alıcısı bulunmayan bir televizyon. Kablolu ve uydu HDTV programlarını görüntülemek için bir kablolu set üstü kutu veya uydu alıcısı gereklidir.
  • Yatay Lens Kaydırma
    Lens Kaydırma'nın amacı , çarpıklığı ortadan kaldırmak ve projektörün ekrana göre yerleştirilmesinde daha fazla esneklik sağlamaktır. Lens kaydırma manuel ayarlı veya motorlu olabilir.Yatay mercek kaydırma tipik olarak projektörün projeksiyon ekranının sağ ve sol kenarı arasında herhangi bir yere yerleştirilmesine olanak tanır ve projektörleri istiflerken görüntüleri geometrik olarak hizalamak için de kullanılabilir. Bazı projektörlerde dikey lens kaydırma da mevcuttur.
  • Yatay Çözünürlük Nedir?
    Bir görüntüdeki soldan sağa piksel miktarı. 1920 x 1080 HDTV'nin yatay çözünürlüğü 1920 pikseldir.
  • Yatay Tarama Hızı Ne demek ?
    Genellikle Hertz (saniyedeki döngü) cinsinden ölçülen, ekrandaki bir görüntünün yenilenmesi için geçen süre. Bilgisayar monitörleri genellikle 60Hz'den başlayıp 85Hz'e kadar çıkan tarama hızlarına sahiptir.
  • HTTPS nedir ?
    Yüksek Sıcaklık Poli-Silikon. 3LCD projektörlerde kullanılan aktif matris aktarıcı LCD teknolojisi.
  • IDTV Nedir ?
    Geliştirilmiş Tanımlı TeleVision. (a) NTSC standardının gerektirdiği performans gereksinimlerini aşan performans gereksinimlerini karşılamak üzere üretilen ve (b) NTSC standardı emisyonlarının genel parametreleri dahilinde kalan televizyon vericileri ve alıcıları. Not 1: TV vericisinde veya alıcısında IDTV iyileştirmeleri yapılabilir. Not 2: İyileştirme örnekleri arasında kodlama, dijital filtreleme, tarama enterpolasyonu, geçmeli satır taraması ve hayalet iptalindeki iyileştirmeler yer alır. Not 3: IDTV, TV sinyalinin standart 4:3 en boy oranında iletilmesine ve alınmasına olanak tanır. Eşanlamlı, geliştirilmiş kaliteli televizyon.
  • iLink Nedir ?
    400Mbps'ye kadar hıza sahip yüksek hızlı seri veri yolu. Bkz. IEEE 1394.
  • IMAX Geliştirilmiş Nedir ?
    IMAX Enhanced, 2018 yılında kurulan yeni bir lisanslama ve sertifikasyon ev eğlence programıdır. IMAX Enhanced logosuna hak kazanmak ve onu taşımak için en üst düzey TV'lerin, projektörlerin, ses çubuklarının ve A/V alıcılarının IMAX, DTS tarafından belirlenen katı performans standartlarını karşılaması gerekir. ve Hollywood'un önde gelen renk uzmanlarıyla birinci sınıf cihazlarda görüntü ve ses performansı için tutarlı ve daha yüksek bir çıta oluşturmak amacıyla.
  • İnteraktif Projektör Nedir ?
    İnteraktif projektörler 2010 yılında popüler hale geldi ve birçok çeşidi mevcut. Bu teknoloji, içeriğin yalnızca pasif olarak görüntülenmesinden ziyade, kullanıcının yansıtılan içeriğe aktif katılımını sağlayan her türlü çözümü kapsar. Tipik olarak sunum yapan kişinin yansıtılan görüntüyle, projektörle veya bazı durumlarda elektronik kalem, mekanik kalem veya hatta parmak kullanarak başka bir cihazla etkileşime girmesine izin verilir. Bu İnteraktif Projektörler esasen görüntünün yansıtıldığı herhangi bir yüzey üzerinde elektronik bir beyaz tahta oluşturarak sunum yapan kişinin elektronik veya mekanik olabilen bir kalem kullanarak yansıtılan görüntüyle etkileşime girmesine olanak tanır. Bazı etkileşimli projektörler, kullanıcı tarafından oluşturulan bilgilerin, yansıtılan orijinal görüntüyle birlikte veya bu görüntü olmadan yakalanmasına ve yeniden oynatılmasına, yazdırılmasına veya kopyalanmasına olanak tanır.
  • Uluslararası Güç Kaynağı Ne demek ?
    Uluslararası güç gereksinimleri seçimi altında çalışabilen bir ünite. Ünitelerin özellikleri büyük ölçüde değişiklik gösterir, ancak minimum 105-230 volt ve 50-60 döngü AC'dir (alternatif akım). Aralık yerine 110v, 220v gibi bir spesifikasyon görürseniz bu derecelendirmeler genellikle +/- %10 gibi belirli bir yüzdedir. Çoğu ünite "kendi kendine geçiş yapar" ve taktığınız güç kaynağına otomatik olarak geçiş yapar. Diğerlerinin (farklı bir voltaj veya döngü aralığına uyum sağlamak için dahili veya harici olarak) değiştirilmesi gerekecektir.
  • Piksel Aralığı Nedir ?
    Sabit pikselli bir ekranda pikseller arasında resim olmayan alan. Fark edildiğinde genellikle ekran kapısı etkisi olarak adlandırılır. Ayrıca bu özelliği tanımlayan bir ölçüm olan doluluk oranıyla da ilgilidir. Örneğin, bir D-ILA projeksiyon sisteminin doluluk oranı %93'tür, bu da düzgün bir görüntüye işaret eder ve pikseller arası küçük bir boşluğa sahiptir.
  • Görüntüyü Ters Çevirme Nedir ?
    Görüntüyü ters çevir, projektörün tavana ters monte edilmesini telafi etmek için görüntüyü yukarıdan aşağıya çevirir. Projektörler genellikle tavana baş aşağı monte edilir, çünkü çoğunda ekranı rahat bir yüksekliğe monte etmenize olanak tanıyan yerleşik bir ofset bulunur, ancak yine de projektörü eğmeden ve kilit taşı bozulmasına neden olmadan bir görüntüyü yansıtmanıza olanak tanır.
  • Kelvin Nedir ?
    Mutlak sıfır olarak da bilinen sıfır Kelvin derecesi, tüm moleküler hareketin durduğu sıcaklık olan -273,15 santigrat dereceye eşittir. 1 derece Kelvin sıcaklık farkı 1 santigrat derece farka eşdeğerdir. Büyük görüntü cihazlarının renk sıcaklığı Kelvin cinsinden ölçülür. Sıcaklık ne kadar yüksek olursa ışık o kadar mavi olur.
Soru Sor
Herhangi bir sorunuz olursa bize sormaya çekinmeyin. En kısa zamanda cevaplayacağız
Güvenlik Kodu Kodu yenile