Teklif sepetiniz boş
Son Yazılar
Bir ayarlama video projektör TV kurma farklıdır. Ev sinema sistemi kurulumunuz için aklınızda bulundurmanız gereken bazı ipuçları.
1-Bir Ekran Seçin
2-Projektörünüzü Konumlandırın
3-Bağlanın ve Çalıştırın
4-Resmi Yerleştirin
5-Yakınlaştırma ve Odaklanma
6-Resim Kalitesini Optimize Edin
7-3D Ayarlarını Değiştir
8-Sesi Ayarla
Bir video projektörü satın almadan önce , onu bir perdeye mi yoksa duvara mı yansıtmak istediğinize karar verin. Bir perdeye yansıtıyorsanız, projektörü aldığınızda perdesini satın almalısınız . Çoğu ünite önden veya arkadan ve masa tipi platformdan veya tavandan dökülebilir. Perdenin arkasına yerleştirmek için arka uyumlu bir perdeye ihtiyacınız var.
Tavandan yayın yapmak için projektörü baş aşağı yerleştirin ve bir tavan montajına takın. Baş aşağı kurmazsanız, görüntüyü tersine çevirir. Bununla birlikte, tavana montaj uyumlu üniteler, görüntüyü sağ tarafı yukarı gelecek şekilde yansıtmak için tersine çevirmenize izin veren bir özellik içerir.
Projektörü perdenin arkasına monte edip arkadan yayınlarsanız, görüntüyü yatay olarak tersine çevirir. Arkaya yerleştirme uyumlu bir ünite, görüntünün izleme alanından doğru sol ve sağ yönlendirmeye sahip olması için 180 derecelik bir yatay geçiş gerçekleştirmenize izin veren bir özellik içerir.
Tavanınızı kesmeden ve bir tavan montajını yerine vidalamadan önce, gerekli projektör-perde mesafesini belirlemeniz gerekir. Ekrandan gerekli mesafe, tavan yerine zeminde olması gereken mesafeyle aynıdır. Yapılacak en iyi şey, istediğiniz boyuttaki görüntü için doğru mesafeyi sağlayacak bir masa üzerinde en iyi noktayı bulmak ve ardından aynı noktayı tavanda işaretlemek için bir direk kullanmaktır.
Video projektörünün yerleştirilmesine yardımcı olacak başka bir araç, kullanım kılavuzunda yer alan mesafe çizelgesidir. Birçok projektör üreticisinin ayrıca kullanabileceğiniz çevrimiçi mesafe hesaplayıcıları vardır.
Ev sineması kullanımına yönelik modern projektörlerin çoğunda en az bir HDMI girişi ve kompozit, bileşen video ve PC monitör girişleri bulunur. Bir satın alma işlemi yapmadan önce, ünitenizde ihtiyacınız olanlara sahip olduğundan emin olun.
Açıldığında, göreceğiniz ilk görüntü marka logosu ve ardından projektörün aktif bir giriş kaynağı aradığı bir mesaj olacaktır.
Bağlı kaynaklarınızdan birini açın. Projektör aktif kaynağınızı bulamazsa, uzaktan veya yerleşik kaynak seçim düğmesini kullanarak manuel olarak da seçebilirsiniz.
Ünite aktif kaynağınızı bulduğunda, çalıştığını bilirsiniz. Şimdi menüye gidin ve görüntü yönünü düzeltmek için projektörünüzün yerleşimini (ön, ön tavan, arka veya arka tavan) seçin.
Ardından, büyük olasılıkla kaynak cihazın ekran menüsü olacak olan yansıtılan görüntüyü ayarlayın. Üniteye güç verildiğinde, ekran menüsünde bulunan tüm yerleşik test modellerini kullanın. Çoğu zaman, test desenleri, siyah kenarlı küçük beyaz kareler veya beyaz kenarlı siyah kareler gibi kırmızı, yeşil veya mavi bir ekrana veya ızgaraya sahip olacaktır.
Şimdi görüntüyü ekrana uygun açıda yerleştirmeniz gerekiyor. Projektör bir masanın üzerindeyse, ön alt kısımda bulunan ayarlanabilir ayağı (veya ayakları) kullanarak ünitenin ön tarafını kaldırın veya indirin. Arkaya doğru yerleştirilmiş ayarlanabilir ayaklar da olabilir.
Ünite tavana monte edilmişse, bir merdivene çıkmanız ve tavan montajını ekranla doğru açı yapacak şekilde ayarlamanız gerekecektir. Konum ve açıya ek olarak, çoğu video projektörü, trapezoid düzeltme ve lens kaydırma gibi ek kurulum araçları da sağlar .
Not: Keystone düzeltmesi hemen hemen tüm projektörlerde bulunurken, lens kaydırma genellikle üst düzey birimler için ayrılmıştır.
Doğru görüntü şekline ve açısına sahip olduğunuzda, yapmanız gereken sonraki şey, net bir görüntü elde etmek için Yakınlaştırma ve Odak kontrollerini kullanmaktır.
Görüntünün ekranınızı doldurmasını sağlamak için yakınlaştırma kontrolünü kullanın. Görüntü doğru boyutta olduğunda, oturma konumunuzdan gözünüze netleştirmek için odak kontrolünü kullanın. Çoğu projektörde, yakınlaştırma ve odak kontrolleri manueldir, ancak bazı durumlarda, uzaktan kumandayı kullanarak yakınlaştırma ve odak ayarlamaları yapmanızı sağlayan motorludur.
Yakınlaştırma ve odak kontrolleri genellikle ünitenin üst kısmında, lens tertibatının hemen arkasında bulunur, ancak bazen lensin dışını çevreliyor olabilirler. Bazı ucuz projektörlerde yakınlaştırma veya odak kontrolü olmayabilir.
Artık görüntüleme deneyiminizi optimize etmek için daha fazla ayar yapabilirsiniz. Yapılacak ilk şey, varsayılan en boy oranını ayarlamaktır . 16:9, 16:10, 4:3 ve Letterbox gibi birkaç seçeneğiniz olabilir. Projektörü bilgisayar monitörü olarak kullanıyorsanız 16:10 en iyisidir. Ev sineması için, 16:9 en boy oranlı bir ekranınız varsa en boy oranını 16:9 olarak ayarlayın, çünkü çoğu içerik için en iyi uzlaşma budur. Görüntünüzdeki nesneler çok geniş veya dar görünüyorsa bu ayarı her zaman değiştirebilirsiniz.
Sıradaki resim ayarları. Çoğu ünite, Canlı (veya Dinamik), Standart (veya Normal), Sinema ve muhtemelen Spor veya Bilgisayar gibi diğerleri ve projektör bu görüntüleme seçeneğini sağlıyorsa 3D için ön ayarlar dahil bir dizi ön ayar sağlar.
TV'ler gibi video projektörleri de renk, parlaklık, renk tonu (ton) ve keskinlik için manuel ayar seçenekleri sunar. Bazı ünitelerde ayrıca video parazit azaltma (DNR), Gama, Hareket İnterpolasyonu ve Dinamik İris veya Otomatik İris gibi ek ayarlar bulunur.
Bugünlerde çoğu TV'nin aksine, birçok video projektörü hala hem 2D hem de 3D görüntüleme seçenekleri sunuyor.
TV'lerin aksine, çoğu video projektöründe yerleşik hoparlörler yoktur. Projektörlere yerleştirilmiş hoparlörler, masa üstü radyo veya ucuz dizüstü bilgisayarınki gibi zayıf ses üretimi sağlar. Bu ses kalitesi, küçük bir yatak odası veya konferans odası için uygun olabilir ancak gerçek bir ev sineması ses deneyimi için ideal olmayabilir.
Bir video projeksiyonunun en iyi ses tamamlayıcısı, bir ev sineması alıcısı ve birden çok hoparlör içeren bir surround ses sistemidir. Bu tür bir kurulumda, en iyi bağlantı seçeneği, kaynak bileşen(ler)inizin video/ses çıkışlarını (HDMI tercih edilir) ev sinema sistemi alıcınıza bağlamak ve ardından video çıkışını (yine HDMI) videonuza bağlamak olacaktır.